E-ticaret işinizi büyüterek uluslararası pazarlara açılın

E ticaret isinizi buyuterek uluslararasi pazarlara acilin

İnternet, ticari girişimler için ülke sınırlarından çıkıp uluslararası arenada satış yapmayı kolaylaştırıyor. E-ticarette belirli bir büyüme ivmesini yakalayarak, şirket olarak önemli başarılara imza atabilir; uluslararası pazarda, ufkunuzu genişletecek birçok farklı pazarlama taktiği öğrenebilirsiniz. E-ticaret sitenizi bugünden uluslararası ölçeğe hazırlamak, gelirlerinizi artırmaya yönelik akılcı bir strateji olabilir. Fakat büyük planlar, büyük hazırlıklar demek…

Uluslararası e-ticarette olası riskleri minimuma indirmek ve pazara başarılı bir giriş yapabilmek, atacağınız adımları önceden planlamayı gerektiriyor. Çünkü yurt içinde ne kadar başarılı olursanız olun, uluslararası arenada tamamen farklı bir hedef kitleye hitap edeceksiniz.

İşte e-ticaret işinizi büyüterek uluslararası pazarlara açılmadan önce bilinmesi gereken önemli gerçekler.

Yeni uluslararası pazarları araştırmak

Eğer farklı ülkelerdeki pazarlara açılmak istiyorsanız, öncelikle hangi pazarın sizin için uygun olduğunu araştırmanız gerekecek. Hedeflediğiniz ülkede sattığınız ürünlere uygun bir pazar var mı? Müşteri potansiyeli yeterli mi? Sunduğunuz fiyatlarla ürünlerinizi o ülkede satabilecek misiniz? Bu gibi soruların cevapları tatmin edici ise o bölgede çalışmayı düşünebilirsiniz.

Pazar analizinden sonra araştırmanızın ikinci kısmı, o bölge için yapacağınız kampanyaları planlamak olabilir. Bunun için hedef kitlenizin tüketim alışkanlıklarını değerlendirerek işe başlayabilirsiniz. Bölge halkı üzerinde etkili olabilecek kampanyalar, belirli bir deneme-yanılma süresi gerektirebilir. Elde edeceğiniz geribildirimlere göre bölgesel stratejinizi güncelleyebilirsiniz.

Farklı dillerde yayın ve müşteri hizmetleri

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Ürünlerinizi farklı ülkelerdeki kullanıcılara sunmayı hedefliyorsanız, ilk düşünülmesi gereken, e-ticaret sitenizin farklı dilleri destekleyip desteklemediği olacaktır. İngilizce internet üzerinde en yaygın dil olduğundan, sitenizi öncelikle İngilizce’ye çevirerek işe başlayabilirsiniz. Bunun yanında, pazarına açılacağınız ülkenin dilini de, seçenekler arasına eklemeniz gerekebilir. Böylelikle yerel kullanıcıları e-ticaret sitenize çekmeniz kolaylaşacaktır.

Oluşturacağınız bu çok dilli yapıdan faydalanması gerekecek en önemli bölümlerden biri de, e-ticaret sitenizin müşteri hizmetleri departmanı. Yabancı müşterilerinize satış öncesi ve sonrası desteği sağlayabilecek; merkez ile koordinasyon içerisinde çalışabilecek bir ekip oluşturmak ve buna uygun bir altyapı sağlamak da son derece önemli.

Yerel optimizasyon

Farklı dillerde web yayını yapmak ve bu mecraya düzenli trafik sağlamak için SEO (arama motoru optimizasyonu) faaliyetlerinizi de gözden geçirmeniz gerekebilir. Bu sayede kullanıcılar aramalarında, ilgili anahtar kelimeler yolluyla işletmenizi ilk sayfalarda görüntüleyebilir. Etkisi kanıtlanmış SEO stratejileri ve bu konuda kaçınmanız gereken hatalar için daha önceki yazılarımıza göz atabilirsiniz. Sitenizi uluslararası e-ticarete hazırlarken, optimizasyon tarafında işi sıfırdan ele almanız gerekebilir. Hangi arama motorlarının ve hangi sosyal ağların daha popüler olduğu, farklı ülkelere ve bölgelere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Daha hızlı ve kazançlı geridönüşler için yapacağınız çalışmalarda o ülkede yaşayan çözüm ortaklarıyla iş birliği yapmayı da düşünebilirsiniz.

Bölgesel yasaları öğrenmek

Eğer yurt dışına satış yapmayı planlıyorsanız, uluslar arası ticari kanunlar kadar, faaliyet göstereceğiniz ülkenin yasaları da sizin için bağlayıcı olacaktır. Vergi yükümlülüklerinizi de faaliyet göstereceğiniz ülkenin kanunlarına uygun şekilde yerine getirmeniz gerekiyor. Gümrükte sorun yaşama riskini minimuma indirmek için mevzuatı incelemeniz veya bir uzmanın yardımını almanız gerekebilir.

Verdiğimiz tavsiyeler, uluslararası e-ticarete hazırlık aşamasında size yardımcı olabilir. Ancak işi sürüdürülebilir kılmada, en çok edineceğiniz tecrübelerden yararlanacaksınız. IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleriyle, siz de güçlü bir e-ticaret altyapısı sahibi olabilir; yalnız ulusal değil, uluslararası ölçekte satış yapabilirsiniz. Çoklu dil seçeneği, SEO ve sanal POS desteği gibi birçok farklı özelliği ile IdeaSoft’tan, yurtdışı pazarlarda rekabet avantajı sağlamak için faydalanabilirsiniz. Demo hesabınızı oluşturun, IdeaSoft avantajlarını kendiniz deneyimleyin.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)