E-ticarette ürün yorumları ve değerlendirmeleri satışları ne kadar etkiliyor?

KG 151015 urun yorumlari 1 680

Kullanıcılar, bir ürünü online satın almaya karar vermeden; daha önce onu satın almış müşterilerin görüş ve düşüncelerini genellikle merak ediyorlar. Bu nedenle; özellikle de belirli bir ürün kategorisinde hiçbir online satın alma deneyimi olmayan potansiyel müşteriler, bir ürün satın almış olan müşterilerin online yorumlarını ve değerlendirmelerini okuyorlar.

Kullanıcı yorumları ve değerlendirmeleri konusunda, yakınlarda gerçekleştirilen bir araştırmaya göre; kullanıcıların yüzde 72’sinin yerel bir işletmeye olan güvenlerini ‘olumlu değerlendirmeler’ artırıyor. Ayrıca, aynı araştırmada; kullanıcıların yüzde 92’sinin, ‘derecelendirmede’(rating) dört yıldız alan yerel işletmeleri tercih ettikleri de vurgulanıyor.

IdeaSoft olarak; ürün yorumlarının ve değerlendirmelerinin e-ticaret satışlarını ne kadar etkilediği sorusuna yanıt bulmak için, bu konuda yapılan araştırmalardan derlediğimiz önemli sonuçları sunuyoruz…

Potansiyel müşteriler ilgilendikleri ürün yorumlarını okuyor

Araştırmalara göre; bir e-ticaret sitesini ziyaret eden potansiyel müşterilerin yüzde 90’ı, ilgilendikleri ürünlerin online yorumlarını okuyor ve yüzde 88’i, onlara yüz yüze öneriler kadar güveniyor. Ayrıca, potansiyel müşteriler; “çok iyi” değerlendirmeye sahip bir ürüne, yüzde 31 daha fazla harcama yapıyor.

Olumlu yorumlar potansiyel müşterileri harekete geçiriyor

Araştırmalar, e-ticaret sitelerinin potansiyel müşterilerinin yüzde 72’sinin; yalnız olumlu bir yorum okuduktan sonra harekete geçtiğini gösteriyor. Ve müşterilerin; yüzde 27’si ‘güvenilirliği’, yüzde 21’i ‘uzmanlığı’, yüzde 18’i de ‘profesyonelliği’ yerel bir e-ticaret işletmesinde aradıkları en önemli “itibar özelliği” olarak görüyor.

Potansiyel müşterilerin bir e-ticaret sitesine güvenmek için okudukları yorum sayıları

Araştırma sonuçları, bir e-ticaret işletmesine güvenmek için potansiyel müşterilerin;

– yüzdeki 2’sinin, 51’in üstünde,

– yüzde 1’inin, 41 ile 50 arası,

– yüzde 1’inin, 31 ile 40 arası,

– yüzde 3’ünün, 21 ile 30 arası,

– yüzde 8’inin, 11 ie 20 arası,

– yüzde 18’inin, 7 ile 10 arası,

– yüzde 32’sinin, 4 ile 6 arası,

– yüzde 24’ünün, 2 ile 3 arası,

– yüzde 3’ünün ise yalnız 1 yorum okuduğunu gösteriyor.

Diğer taraftan; araştırmalara göre, potansiyel müşterilerin yüzde 8’i, hiç yorum okumadan işletmelere güvendiğini, yüzde 86’sı da, hakkında olumsuz yorumlar olan bir ürünü satın alma konusunda tereddüt ettiğini ifade ediyor.

Sitenizdeki olumsuz yorumların üstesinden gelmeniz için öneriler

Bir e-ticaret işletmecisi olarak müşterilerinizin, ürünlerinizle ilgili yorumları ve değerlendirmeleri karşısında; nasıl bir yaklaşım sergileyebileceğinize dair önerilerimizi sıralayalım…

– Sahici olmanızı ve hataları kabul etmenizi öneririz.

– Anında yanıt vermeniz ve mutlaka hatalarınızı düzeltmeniz son derece önemli.

– Güçlülüğünüzü vurgulamanızda büyük yarar var.

– ’Şirket dili’ değil; kişisel bir dil kullanmanız daha yararlı olabilir.

– Garanti kapsamındaysa, ürün iadesi olanağı sunmanız gerekir

– Önemli müşterilerden deneyimlerini sunmalarını isteyebilirsiniz.

– Tutarlı olmanız son derece önemli.

– Derecelendirme ve değerlendirme sitelerinin çalışma biçimlerini öğrenmenizde yarar var.

Derlediğimiz araştırma sonuçlarından yararlanarak, siz de e-ticaret sitenizdeki ürün yorumları ve değerlendirmeleri konusunda yeterince dikkatli ve özenli olup, gereken değişiklikleri yapabilir ve dönüşüm oranınızı artırabilirsiniz. IdeaSoft, satışlarınızı ve kârlılığınızı artıracak her konuda size özel ve akıllı çözümleriyle her zaman yanınızda. Gelin siz de demo hesabınızı oluşturun ve IdeaSoft ile kazanmaya hemen başlayın…

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)