E-ticaret sitenizdeki metinleri oluştururken nelere dikkat etmelisiniz?

E ticaret sitenizdeki metinleri olustururken nelere dikkat etmelisiniz1

​Günümüzde internet kullanıcıları her gün sayısız miktarda bilgiye ulaşıyorlar. Bunların sadece bir kısmı aktif olarak aradıkları ve görmek istedikleri içeriklerden oluşurken, önemli bir kısmı da reklamlar, ilgisiz metinler ve karşılarına çıkan rastgele paylaşımlardan ibaret.

 

Tüm bunlar arasında e-ticaret sitenizde yer alan ürün açıklama ve incelemelerinin dikkatlerini çekmesi ve daha önemlisi satın almaya yönlendirebilmesi çok da kolay bir iş değil. IdeaSoft e-ticaret paketleri ile sitenizin içeriğini en iyi şekilde yönetmenizi sağlayacak şekilde tasarlanmış olsa da, kullanacağınız metinleri doğru bir şekilde hazırlamak ve içeriğinizi bir plan dahilinde yönetebilmek büyük önem taşıyor.

 

E-ticaret sitenizin içeriğini neye göre düzenlemeniz gerektiğine dair ilgili ihtiyacınız olan temel bilgileri aşağıda bulabilirsiniz…

 

Müşterinizi tanıyın

Bir metni hazırlarken ilk düşünmeniz gereken konu o metni kimin okuyacağıdır. E-ticaret sitenizde çeşitli ürünler olabileceği gibi, her ürünün hedef kitlesi de aynı kişilerden oluşmayabilir. O yüzden her bir ürüne dair bir açıklama veya inceleme hazırlarken o ürünü satın alması muhtemel kişilerin hangi özelliklerini merak edeceğini ve satın alma kararlarını nelerin etkileyeceğini hesaba katmanız gerekir.

 

Doğru ve etkili ifadeler

E-ticaret sitenizdeki metinlerin hiç biri laf olsun diye yazılmamalıdır. Her metnin nihai hedefi satış olduğuna göre sitenizde yayınlayacağınız her bir kelimeyi dikkatlice oluşturmak ve okuma sürecinin satışla sonlanmasını sağlamaya çalışmanız gerekir. Bunun için ya ürünün en iyi ve rakipsiz özelliklerine vurgu yapmalısınız (“en yüksek çözünürlüklü kamera” gibi) ya da müşterilerinizin ürünü satın aldıklarında elde edecekleri tecrübeyi gözlerinin önünde canlandırabilmelerini sağlamalısınız (“tatilinizin unutulmaz anlarını bu kamera ile ölümsüzleştirin” gibi).

 

Arama motorlarını unutmayın

Sitenizi sadece müşterilerinizin değil, arama motorlarının da ziyaret edeceğini ve yazdığınız her bir kelimeyi okuyacaklarını unutmayın. Arama motorları daha sonra gerçekleştirilen aramalar ile sitenizin içeriğini eşleştirerek, aramaya en uygun sonuçları görüntüleyecek, bu yüzden insanların aradıkları anahtar kelimelere sitenizde yer vermeyi unutmayın. Burada önemli olan aklınıza gelen her anahtar kelimeyi cümle içerisinde kullanmak değil, insanların gerçekten arayacakları söz öbeklerini metniniz içerisinde anlamı zenginleştirecek şekilde kullanmaktır. Örneğin “en iyi dijital kamera”nın iyi bir anahtar kelime öbeği olduğunu düşünüyorsanız bunu ürün açıklaması içerisinde bir veya iki kere geçirmeniz faydalı olabilir.

 

Sürekli güncellenen içerikler

Arama motorları sabit siteleri değil, düzenli olarak güncellenen ve yeni içerikler eklenen siteleri severler. Fakat ziyaretçileriniz bir ürün açıklamasının sık sık değişmesine şüpheyle bakabilirler. Burada önemli olan ikisinin dengesini kurabilmeniz olacaktır. Ürünle ilgili temel içerikleri çok fazla değiştirmeden sitenizi ne kadar sık güncelleyebilirseniz bu arama sonuçlarında lehinize olacaktır. Diğer yandan mümkünse siteniz sık sık yeni ürünler eklemek de bu amaca hizmet eder.

 

E-ticaret siteniz için oluşturacağınız içerikler daha fazla satış yapabilmenizi doğrudan etkileyen bir faktör olacaktır. Bunun dışında ihtiyacınız olan her konuda IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri yanınızda. O yüzden siz de ücretsiz demo hesabına başvurunuzu yapın ve binlerce mutlu IdeaSoft kullanıcısı arasındaki yerinizi alın…

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)