E-ticaret siteniz için ürün açıklaması oluştururken dikkat etmeniz gerekenler

icerik promo

E-ticaret sitesi yöneticileri ilk etapta hızlı bir şekilde yüksek satış rakamlarına ulaşmayı amaçlar. Bunun için öncelikle potansiyel müşterilerin ilgisini çekmek, daha sonra da onları satın almaya teşvik etmek gerekiyor. Kimi zaman, doğru ürünü bulmalarına rağmen müşteriler, alışveriş sepetine gitmeden siteden ayrılabiliyor. Buradaki en büyük etken, kuşkusuz ki müşterinin bu ürüne gerçekten ihtiyacı olduğuna inandıramamak. İşte tam da bu noktada devreye ürün açıklamaları giriyor.

Ürün açıklamaları ve fotoğraflar, e-ticaret sitenize girenlerin ilgisini çekecek olan en önemli faktörlerdir. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar, ilk bakışta ziyaretçide satın alma isteği oluşturabilse de tamamlayıcı unsur her zaman ürün açıklaması olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle ürün açıklamaları mümkün olduğunca sade, kısa yazılmaktadır. Ancak bu açıklamalar ne yazık ki ziyaretçilerin ilgisini çekmediği için, dönüşüm oranları da düşüktür. Aşağıdaki, kaliteli ürün açıklamaları yazmanızı sağlayacak 5 ipucunu kullanarak satış oranlarınızı artırabilirsiniz…

1. Müşterileriniz gibi düşünün

E-ticaret sitenizde satacağınız el kreminin potansiyel müşterisi kimdir? Norveçli bir balıkçı mı, bir iş kadını mı yoksa bir ev hanımı mı? Her üçü de bu ürünü alabilir diye düşünüyorsanız, kolları sıvayıp üç farklı grup için de ayrı ayrı ürün açıklamaları yazmaya başlamalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken husus, onlar gibi düşünmeniz gerektiğidir. Genellikle e-ticaret sitesi yöneticileri, ürünler için tek bir açıklama yazarak, geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmeyi amaçlar. Oysa ki her hedef kitle için Bu ürünü kimler alacak? Bu ürünün faydaları nelerdir? Bu üründen beklenen nelerdir? şeklindeki sorulara yanıt verdikten sonra, ürün açıklamalarını yazmanız daha faydalı olacaktır.

2. Hayal etmelerini sağlayın

Müşterilerin e-ticaret sitelerini tercih etmelerinin sebeplerinden biri de genellikle fiziksel mağazalara göre ürünleri daha ucuz sunabilmeleridir. Her ne kadar birçok müşteri iş çıkışı ya da boş zamanlarında fiziksel mağazalara gidiyor olsa da bu durum e-ticaret sitelerinin satışlarını çok fazla etkilemiyor. Akşamları evden alışveriş yapmanın keyfini çıkaran müşterilerinizin en büyük sorunu, ürünlere yakından bakamamak, onlara dokunamamaktır. Burada e-ticaret yöneticisi olarak yapmanız gereken ise onlara hayal etme fırsatı sunmak. Ürünleriniz için yüksek çözünürlüklü, kaliteli görseller yükleyin. Ürün açıklamasına ise hangi maddeden yapıldığı, ağırlığı, boyutu, yüzeyinin nasıl olduğu gibi fiziksel özelliklerini yazın. Ayrıca müşterilerinize, ürünlerinizin kendi üzerlerinde ya da evlerinde nasıl görüneceği, kullanılması halinde ne gibi bir fayda sağlayacağı gibi bilgiler de vererek hayal etmelerini sağlayın.

3. Ürünleriniz hakkında yorumlar yazdırın

Kimi zaman müşterileriniz, e-ticaret sitenizde bulunan ürünleri satın almaya teşebbüs edecek, ancak ne kadar faydalı olduğunu, ürünün başarısını başkalarından duymak, öğrenmek isteyecektir. Bu durumda müşterilerinize yorum yapmalarını sağlayan bir modül sunabilirsiniz. Bir süre sonra, müşterileriniz satın aldıkları ürünlerden memnun kaldıkça, olumlu yorumlar yapacaktır. Daha sonra ise sitenizi ziyaret eden diğer potansiyel müşterileriniz de bu olumlu yorumlar karşısında ikna olacak, alışveriş sepetine yöneleceklerdir. E-ticaret sitenizde hali hazırda bir yorum yapma özelliği bulunmuyorsa, Disqus gibi ücretsiz bir çözüm işinizi görecektir. Tek yapmanız gereken siteye üye olmak ve size verilen HTML kodlarını e-ticaret sitenize gömmek.

4. Ürünün özellikleri yerine avantajlarına odaklanın

Ürünlerinizle ilgili özellikleri yazmanızda bir sakınca yok. Ancak odaklanacağınız nokta, ürünlerinizin avantajları olmalı. Örneğin bir deterjanın muhteviyatından ziyade, çamaşırlarınızı nasıl temizlediği, nasıl bir koku ve yumuşaklık bıraktığı gibi avantajlarını sıralayın. Bu durum, özellikle akıllı telefon ve tablet gibi elektronik ürünlerinde çokça yaşanan bir hata. Ürün özellikleri, teknolojiden anlayan kişiler için faydalı olacaktır ancak bu özelliklerin ne işe yaradıkları, ürünün satın alınması halinde nelerin yapılabileceği de anlatıldığında, diğer müşterilerin ilgisini daha fazla çekecektir.

5. Abartılı cümlelerden kaçının

Her ne kadar alanında en başarılı, en kaliteli, en iyi ürünleri satıyor olsanız da sürekli olarak ürünlerinizde bu kelimeleri kullanmanız, müşterileriniz tarafından olumsuz karşılanacaktır. Bu tür abartılı kelimeler yerine, ürünün faydalarından bahsederek, müşterinin dikkatini çekebilirsiniz. Yukarıda önerdiğimiz yorum sistemi sayesinde, ürününüzden memnun kalan diğer müşterileriniz zaten beğenileri karşısında bu tür abartılı kelimeleri kullanacaklardır.

Eğer siz de işletmenizi internete taşımayı düşünüyorsanız IdeaSoft sitenizin ihtiyacı olan tüm özellikleri size sağlayabilir, akıllı e-ticaret paketleriyle e-ticarete kârlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Hemen şimdi ücretsiz e-ticaret demo hesabınızı oluşturun ve IdeaSoft ile kazanmaya başlayın.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)