E-ticaret siteniz için 11 ücretsiz sosyal medya yönetim aracı

sosyal promo

E-ticaret sitenizi daha büyük kitlelere ulaştırmak için sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bunun için öncelikle, kaliteli ve ilgi çekici içerikler sunmanız şart. Diğer taraftan, paylaşımlarınızı belirli aralıklarla yaparak, takipçilerinizin sadakatini kazanmalısınız. Ancak tüm bunları yapmak için günün neredeyse tamamını ekran başında geçirmeniz gerekebilir. Eğer doğru araçları kullanabilirseniz, sosyal medya hesaplarınızı hem güncel tutabilir, hem de gereksiz iş gücü kaybından kurtulabilirsiniz. İşte sizin için derlediğimiz, sosyal medya hesaplarınızı yönetebileceğiniz ve gözlemleyebileceğiniz ücretsiz araçlar…

  1. Radaar

    RADAAR, birden çok markaya ait sosyal medya hesaplarını yönetmek için tasarlanmış güçlü bir sosyal medya yönetim platformudur. Sosyal medya için içerikler hazırlamak ve yayınlamaktan, yapılan çalışmaların performansı analiz etmeye kadar her adımda sosyal medya yöneticilerine yardımcı olur. RADAAR, yayınlama, sosyal medya posta kutusu, dijital izleme ve analiz özellikleri dahil olmak üzere birçok özelliğe sahiptir. Ayrıca RADAAR’ı topluluk yöneticileri, sosyal medya ve dijital pazarlama ajansları, girişimciler, serbest çalışanlar veya takipçileri ile etkileşim kurmak, benzersiz içerikler yayınlamak, yürüttüğü bu çalışmaların performansı ölçmek isteyen herkes rahatlıkla kullanabilir.

    RADAAR, her sosyal medya yöneticisinin ihtiyaç duyduğu özelliklerle dolu, hepsi bir arada ve sürekli gelişen bir platformdur. Pazarlama ekiplerinin birlikte verimli bir şekilde çalışmasına ve zamandan tasarruf etmesine büyük ölçüde yardımcı olur. Tüm bu özellikleri ile güçlü ve rakiplerine kıyasla daha uygun fiyatlı bir çözümdür.

  2. Social Mention

    Sosyal medya araçları içinde oldukça önemli bir yere sahip olan Social Mention, çalışma şekli bakımından Google Alerts’e oldukça benziyor. Facebook, Twitter, Youtube ve diğer 80 popüler sosyal medya sitelerini izleyen uygulama, belirttiğiniz anahtar kelimeler doğrultusunda size günlük olarak e-posta üzerinden alarm gönderiyor. Sosyal medyada ne olup bittiğini bu hizmet sayesinde kolayca öğrenebilirsiniz.

  3. Ice Rocket

    Belirlediğiniz anahtar kelimeleri izlemenize yarayan bir başka ücretsiz araç da Ice Rocket. Özellikle blog yazarları tarafından oldukça yaygın bir şekilde kullanılan uygulama, Facebook ve Twitter hesaplarınızı izleyerek, size istediğiniz şekilde raporlar sunabiliyor. Haberdar olmak istediğiniz terimleri ilgili alana girmeniz halinde, son 30 günlük periyod içerisinde gerçekleşen sosyal medya hareketlerini grafik halinde görebiliyorsunuz.

  4. Addictomatic

    E-ticaret sitenizin sosyal medya üzerindeki bilinirliğini ve saygınlığını ölçmenizi yarayan bu uygulama Google, Bing, Twitter, WordPress, YouTube ve Flickr üzerindeki gönderileri arıyor. Bu platformlarda markanızla ilgili herhangi bir yazı, haber, görsel ya da video bulunması halinde size bu verileri anında sunuyor.

  5. SumAll

    SumAll, yapısal olarak özellikle küçük ölçekli firmaları hedef alan bir uygulama. Facebook, Twitter ve Instagram üzerinde ölçümleme ve izleme kabiliyeti bulunan SumAll, ayrıca Google Analytics ve PayPal gibi diğer servislere de bağlanabiliyor. SumAll’un ücretsiz sürümü benzer şekilde 42 farklı hizmet ile etkileşime girebiliyor. Dilerseniz, seçtiğiniz platformlarda meydana gelen hareketleri, günlük olarak e-posta üzerinden de görebiliyorsunuz.

  6. TweetDeck

    Eğer Twitter kullanıyorsanız büyük ihtimalle TweetDeck’in de ne olduğunu duymuşsunuzdur. Piyasada bulabileceğiniz en iyi Twitter araçlarından olan TweetDeck sayesinde, birden fazla hesabınızı tek bir çatı üzerinden yönetebiliyorsunuz. Dilerseniz uygulama aracılığıyla, belirli zamanlarda otomatik tweet atabilir, kişiselleştirilmiş aramalar yapabilir ve Twitter’da olup bitenlerden haberdar olabilirsiniz. Uygulama ayarıca, hashtag, etkinlik, konu ve Twitter kullanıcılarını izleme imkanı da sunuyor.

  7. HootSuite

    TweetDeck gibi bir çalışma sistemine sahip olan HootSuite, sadece Twitter değil aynı zamanda Facebook, inkedIn, Google+, Fourquare, MySpace, WordPress, TrendSpottr ve Mixi gibi farklı sosyal medya platformlarına da erişebiliyor. Tek bir sayfa üzerinden, tüm hesaplarınızı kontrol etmenize imkan tanıyan HootSuite, ayrıca belirli zaman aralıklarında gönderi atmanıza da imkan tanıyor.

  8. Rapportive

    Rapportive, piyasada bulunan en ilgi çekici sosyal medya araçlarından biri. Uygulama, sosyal profilleri Gmail gelen kutunuzda görebilmenizi sağlııyor. Eğer LinkedIn hesaplarını kontrol etmek istiyorsanız, bu sayede konum, iş ünvanı ve görsellere erişim sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca belirlediğiniz kişilerin attıkları Tweet ve Facebook durum güncellemelerini de görebiliyorsunuz. Bu uygulama sayesinde, sizinle benzer ilgi alanlarına sahip kişileri bulabilir, onlarla iletişime geçebilirsiniz.

  9. Swayy

    Kimi zaman e-ticaret firmanızla ya da ürünlerinizle doğrudan ilgili gönderiler yerine, takipçilerinizin ilgisini çekecek içerikler paylaşmak isteyebilirsiniz. Ancak e-ticaret sitesi yönetimi oldukça fazla zamanınızı aldığı için, sosyal medya trendlerini takip etmekte zorlanabilirsiniz. Swayy iste tam bu noktada devreye giriyor ve size içerik önerileri sunuyor. Bu içerik yazı, video ya da infografik olabiliyor. Uygulamayla birlikte gelen analiz özelliği sayesinde, takipçilerinizin en çok hangi içeriklerle ilgilendiğini de görebiliyorsunuz.

  10. Easel.ly

    İnternetin son trendlerinden olan infografik paylaşımı çok büyük bir olasılıkla sizin takipçilerinizin de ilgisini çekecektir. Easel.ly, 2012 yılında kurulmuş olmasına rağmen kısa bir süre içinde yüzbinlerce kullanıcıya ve binlerce infografiğe ev sahipliği yapıyor. Siteye girdikten sonra tek yapmanız gereken, ücretsiz şablonlardan birini seçmek ve daha sonra verilerinizi girmek.

  11. IFTTT

    “Eğer şu olursa sen de bunu yap” şeklinde bir çalışma prensibine sahip olan IFTTT, gelişen aksiyonlar doğrultusunda meydana gelen tetiklemeler üzerine kurulu. Diyelim ki Facebook’ta, e-ticaret sitenizde satılmakta olan bir ürün görseli paylaşıldı. Bu durumda IFTTT sayesinde, otomatik olarak bu görsel hakkında herhangi bir yorum yapabiliyorsunuz. IFTTT toplam 132 farklı kanala bağlanarak, sizin de bu noktalarda etkileşim içinde olmanıza imkan tanıyor.

Paylaştığımız ücretsiz sosyal medya araçlarıyla geniş bir kitleye erişebilir, yüksek takipçi sayılarına ulaşabilirsiniz. Sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanarak, rakiplerinizden farklılaşabilir, onların önüne geçebilirsiniz. IdeaSoft e-ticarette satışlarınızı artıracak her konuda size özel, akıllı çözümleriyle destek oluyor. Gelin, siz de demo hesabınızı oluşturun ve IdeaSoft ile kazanmaya hemen başlayın…

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)