E-ticaret siteleri için 2 önemli açılış sayfası stratejisi

E ticaret siteleri icin 2 onemli acilis sayfasi stratejisi

Teknolojinin sağladığı faydalar ile ticaret çok daha kolay bir hale geldi. Eskiden sadece fiziksel pazar yerlerinde yapılan satışlar artık internet üzerinden, hem daha kolay, hem hızlı, hem de daha düşük maliyetlerle gerçekleşebiliyor. Böyle olunca da e-ticaret her geçen gün daha da büyüyor ve perakende sektörünün en önemli itici güçlerinden biri haline geliyor.

Eğer siz de internetten satış yapmak istiyorsanız IdeaSoft akıllı ticaret paketlerinden size uygun olanı seçerek dakikalar içerisinde sanal mağazanızı online hale getirebilirsiniz. Online işinize başladıktan sonra satışlarınızı artırmak içinse çeşitli yöntemler var.

Sizlere daha önce bahsettiğimiz açılış sayfaları e-ticaret sitenizin bu anlamdaki en önemli öğelerinden biri. Gelin açlış sayfalarında uygulanan 2 önemli stratejiyi ve bunların satışlarınızı nasıl artıracağınıza birlikte göz atalım…

Açılış sayfasının amacı

Bir kullanıcın dış bir bağlantıya tıklayarak sitenizde ulaştığı ilk sayfa olan her bir açılış sayfası; üyelik formu doldurma, ürünü tanıtma veya satış gerçekleştirme gibi belirli bir amaca hizmet eder. Bu sayfa genellikle, web sitesinizi ziyaret edenlere dikkat çekici, ilgi uyandırıcak içerikler sunmak için kullanır.

Bundan sonrasında ise startejinize bağlı olarak açılış sayfanızın iki farklı kullanım amacı olabilir.

1. Müşteri adayları oluşturmak için tasarlanan açılış sayfaları

Bu tür açılış sayfaları, ziyaretçilerin isim ve e-posta adresi bilgilerini toplamak ve bir ‘liste oluşturmak’ amacıyla tasarlanıyor. Bu listeyi sonradan, müşteri adaylarınıza ücretsiz içerikler sunmak ve onlara yönelik pazarlama faaliyetleriniz için kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız bu tür giriş sayfanızın amacına ulaşabilmesi için isim ve e-posta bilgilerini aldığınız müşteri adaylarınıza, sizin de bir şeyler vermeniz gerekiyor. İndirim çeki, ücretsiz bir e-kitap veya ücretsiz yazılım gibi hediyeler vermek e-posta listenize kaydolacak potansiyel müşterilerinizin oranını yüzde 200 ile yüzde 400 oranında artırabilir.

2 . Satış için tasarlanan açılış sayfaları

Müşteri adaylarınızın isimleri, e-posta adresleri artık elinizde. Şimdi onların dikkatini ve ilgisini çekmek için harekete geçebilirsiniz. Daha fazla satış için önce güvenlirlik sağlamanız gerekiyor. Bunu ancak “değerli bir içerik akışı” ile yapabilirsiniz.

‘Satış için tasarlanan giriş sayfalarında’, bir öncekine kıyasla daha fazla ve ürünlerle ilgili bilgiler olması beklenir. Çünkü potansiyel müşterilerinizin, zar zor kazandığı nakitlerini harcaması ve “satın al”ı tıklaması için, gereken detayları sunarak onları ikna etmeniz gerekiyor. Bu sayfalarda kullanıcıların ilgisini çekebilecek ürünleri ve bu ürünlerin onlara sağlayacakları faydalara yer vermek iyi bir fikir olabilir.

Doğru hazırlanmış açılış sayfaları hem satışlarınızı hızlı bir şekilde artırmak, hem de daha sonradan iletişim kurabileceğiniz geniş bir müşteri veri tabanı elde etmek için son derece faydalıdır. Bu listedeki müşterilerinize onlar için en uygun ürünleri sunabilmek ve otomatik aktif sanal POS ile hemen satış yapmaya başlamak içinse IdeaSoft’un akıllı e-ticaret paketleri sizin için yeterli. Gelin siz de demo hesabınızı şimdi oluşturun ve IdeaSoft ile oluşturacağınız e-ticaret siteniz ile nasıl kazanacağınızı kendiniz test edin…

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)