E-ticaret işletmecileri için Instagram hikayeleri rehberi

IS 071216 instagram hikayeleri 700

Facebook tarafından satın alınan Instagram‘ın kullanıcılarına son olarak sunduğu “Stories (Hikayeler)” özelliği, herhangi bir fotoğraf veya video paylaşımınının 24 saat sonunda silinmesi temeline dayanıyor. Popüler sosyal paylaşım ağı Snapchat’le benzerlik gösteren bu özelliğe “anlık paylaşımlar” adını vermek de mümkün.

E-ticaret işletmelerinin takipçileriyle anlarını paylaşması fikri de takipçileriyle çok daha sıcak bir iletişim kurma imkanı sunabilir. Peki aktif Instagram kullanıcıları için oldukça kolay bir kullanıma sahip olan hikayeler özelliği, e-ticaret firmaları için hangi fırsatları doğuruyor?

Instagram hikayesi nasıl oluşturuluyor?

Instagram uygulaması açılınca sol üstte beliren “+” işaretine dokunarak hikayenin kaydedilmesi aşamasına geçilebiliyor. Klasik Instagram paylaşımlarında olduğu gibi fotoğraf ya da video paylaşılabilen hikayelerin üzerine sağ üstteki “Aa” simgesi aracılığıyla not yazmak da mümkün olabiliyor. Oluşturulan bu hikayeler, 24 saat sonra otomatik olarak siliniyor. Hikayeler özelliğiyle oluşturulabilen videoların süresi ise 10 saniye ile sınırlı. Fakat bir hikayeyi 10 saniyelik video bölümleri olarak yayınlayabilmek mümkün.

Peki e-ticaret firmaları Instagram hikayeler özelliğini nasıl kullanmalı?

Instagram hikayeleri yaratarak özel teklifler sunun

E-ticaret işletmenizin kullanıcılarına yönelik özel tekliflerinizi Instagram hikayeleri özelliği ile iletebilirsiniz. Örneğin, hikayenizi görüntüleyenleri bir bağlantıya yönlendirerek Instagram’a özel kampanyalarınızı duyurabilirsiniz. 24 saat sonra bitecek bir indirim kodu yayınlamak bu noktada işlevsel bir çözüm olabilir.

Instagram hikayelerindeki zaman sınırlaması, e-ticaret sitenizin kullanıcılarında bir aciliyet duygusu yaratacağı için satın alma potansiyelini tetikleyen bir unsur olarak karşımıza çıkabiliyor. Dolayısıyla hikayelerde yayınlayacağınız özel teklifler ve indirimler, kullanıcılarınızın daha çok ilgisini çekebilir.

Instagram hikayelerine takipçilerin mesajla katılabilme özelliği, e-ticaret firmalarının kullanımına farklı bir kolaylık getiriyor. Örneğin, hikaye yaratarak sunduğunuz özel tekliften yararlanabilmeleri için kullanıcılardan mesaj yazmalarını isteyebilirsiniz. Sadece yayınladığınız hikayeye mesajla geri dönüş yapan kullanıcılarınıza özel indirim teklifinizi sunabilirsiniz. Hikayelerdeki mesaj özelliğini kullanmak, takipçilerinizle e-ticaret siteniz arasındaki bağı güçlendirebileceği gibi markanızın imajına da olumlu katkıda bulunabilir.

Ürünlerinizle ilgili anları paylaşın

E-ticaret sitenizde yakında yer alacak bir ürünün görüntüsünü ya da videosunu paylaşmanız, takipçilerinizin ürünün satışa çıkacağı anı sabırsızlıkla beklemelerine ön ayak olabilir.

Sahne arkası her zaman merak uyandırır

Instagram hikayeleri her ne kadar 24 saat sonra silinse de yarattığı etkinin kalıcı olduğu unutulmamalı. Dolayısıyla işinizle ilgili gerçek anlardan paylaşımlar yapmak takipçilerinizde satın alma motivasyonunu büyük oranda tetikleyecektir. Firmanızın çalışmalarından kesitler sunmak da e-ticaret sitenizi tercih edenlerle aranızda güven bağı kurmayı kolaylaştırabilir. Sahne arkasında olan bitenlere dair pozitif paylaşımlara dozunda yer vermekle hikayelerinizi etkin kılabilirsiniz.

Aylık 500 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı olan Instagram’ın gücünün farkında olan e-ticaret firmaları, yaratıcı hikayeler ile bu platformu etkin bir pazarlama aracı olarak kullanıyor. Bu değerli platformun hikayeler özelliğini ilk fark eden firmalar ise rakiplerinden bir adım öne kolaylıkla geçebiliyor. Siz de Instagram’da yer alarak bu platformu bir pazarlama aracı olarak değerlendirebilirsiniz. Elbette bunun öncesinde e-ticaret mağazanızın müşteri beklentilerine uygun olduğundan emin olmanızda fayda var. Online kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt veren bir online mağaza için hemen IdeaSoft’un ücretsiz demo paketini inceleyebilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)