Çok kanallı (multi-channel) alışveriş, mağazacılık ve e-ticareti buluşturuyor

IS 130216 alisveris1 680

İnternetin kapılarını kullanıcılara ardına dek açması, alışverişin de boyutlarının değişmesine yol açtı. Artık kullanıcılar toplu taşımada ayakta giderken veya evde yemek hazırlarken bile alışveriş yapabiliyor. Bu durumu kolaylaştıran başlıca faktörler ise mobil cihazlar ve e-ticaret sitelerindeki gelişmeler.

Sürekli kendini yenileyen bu dijital çağda kullanıcılar online/offline ayrımı yapmadan alışveriş yapmayı tercih ediyor. Çok kanallı alışveriş kavramı da bu yüzden e-ticaret açısından giderek önem kazanıyor.

Çok kanallı, bir diğer deyişle omni kanal alışverişinde kullanıcı deneyimini farklı ortamlara taşıyabilmek ön plana çıkıyor. Yani söz konusu online alışveriş dünyasının dijital ortamla sınırlı kalmayıp fiziksel mağazaya da yönlendirme yapabilmesi dönüşümün her ortamda gerçekleşmesine büyük katkıda bulunuyor.

Cihazlar ve fiziksel mağazalar arası çok kanallı alışveriş, müşteri deneyiminde çıtayı oldukça yükseltiyor. Çok kanallı alışverişin sağladığı başlıca avantajlar ise şunlar…

Sadık kullanıcılar edinmek

Mağazanızda aradığı ürünün stoklarda kalmadığını öğrenen bir müşteri sizce nasıl davranır? Böyle bir durumda mağazanızdan ayrılıp rakip mağazalardan birine yönelmesi sürpriz olmaz. Online alışveriş yapan kullanıcılar için de çoğu zaman aynı durum söz konusu.

Çok kanallı alışverişi ile müşterilerinizin yalnızca sizin bir diğer mağazanıza gitmek için oradan ayrılmasını sağlayabilirsiniz. Kullanıcılara e-ticaret sitenizde veya mobil uygulamanızda ürünlerin hangi mağazalarda stoklarda olduğu bilgisine erişim şansı verirseniz, markanızla sadakat bağı kuran kullanıcılar edinme şansınızı da artırabilirsiniz. Aynı yöntemi online müşterileriniz için de uygulayabilir ve ilgilendiği ürün veya hizmeti bulmak için kitlenizin zaman kaybetmeden mağazanızda alışverişe devam etmesine fırsat verebilirsiniz.

Mağaza satışlarını artırmak

Siz farkında olmasanız bile çoğu zaman müşterileriniz mağazanıza gelmeden veya mağazanızdayken sunduğunuz hizmetlerle ilgili online araştırma yapıyor. Çok kanallı alışverişi sayesinde onların işini kolaylaştırarak fiziksel mağazanıza yönlendirebilir ve alışveriş deneyimlerini iyileştirebilirsiniz.

İnternette bir ürün veya hizmetle ilgili arama yapan kullanıcıların bulundukları konuma en yakın mağazanın bilgilerini sunarsanız mağazanızı ziyaret etme ihtimallerini çok kolay bir biçimde artırabilirsiniz. Sonuç olarak satın alma davranışına doğrudan katkıda bulunarak çok daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilirsiniz.

Bildirimlerle potansiyel müşterilere ulaşmak

Müşteriler mağazanızın kapısının önünden öylece yürüyüp giderken tutup kollarından mağazaya çekebilirsiniz. Teknik olarak kollarından tutmasanız da markanızla ilgili bir bilgilendirme yaparak ilgi çekebilirsiniz. Konum tabanlı servisler yardımıyla mobil cihazlara göndereceğiniz kısa mesaj ya da bildirimler sayesinde potansiyel müşterilerinizi şaşırtabilir ve meraklarını satışa dönüştürebilirsiniz.

Çok kanallı alışveriş ile online ve offline alışveriş deneyimini daha verimli hale getirmek için ise tek ihtiyacınız bir e-ticaret sitesi ve onunla uyumlu bir şekilde çalışabilecek mobil bir platform. Tüm bunlara bir arada, kaliteli ve güvenilir bir şekilde sahip olmak için IdeaSoft yanınızda. Siz de demo hesabınıza bugün başvurun ve Türkiye’nin lider altyapı sağlayıcısı ile gücünüze güç katın.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)