Başarılı e-ticaret sitesi yöneticilerini diğerlerinden ayıran 3 özellik

IS 241214 basarili e ticaret sitesi yoneticilerini ayiran 3 ozellik 680x300 1

E-ticaret sektöründe başarılı olabilmek için uygulayabileceğiniz birçok yöntem var. Ancak, bir e-ticaret sitesini yönetebilmenin getirdiği sorumluluk çok başka. Dolayısıyla, bu sorumluluğu üstlenebilen ve e-ticaret sitesini doğru stratejiler izleyen yöneticiler, e-ticaret sitelerinin başarısında önemli rol oynuyor.

e-Bay ve Alibaba.com gibi dünya e-ticaret devlerine baktığımızda onların da büyük birer marka olarak bu sektöre atılmadıklarını görüyoruz. Yavaş yavaş büyüyen ve doğru stratejiler uygulayarak bugüne gelen ve e-ticaret pazarına yön veren bu isimler, sektöre henüz girmiş olan e-ticaret sitelerine iyi birer örnek oluyor. Geldikleri nokta ve bu noktaya varış hikayeleri ilham verici olan bu markalar elbette başarılı yöneticileriyle de öne çıkıyor.

Doğru stratejiler kullanıldığında oldukça kazançlı bir yatırım olan e-ticaret siteleri, bu stratejileri yönetecek site sahipleri ve yöneticileriyle hayalleri gerçeğe dönüştürebilirler. Peki, başarılı bir e-ticaret yöneticisini diğerlerinden ayıran özellikler nelerdir?

1. Hemen zengin olma tutkusunu bir kenara bırakmak

Birçok sektörde olduğu gibi, e-ticaret sektöründe de yola ilk çıktığınız anda, cebinize hemen milyarlar dolmuyor. Bunun bilincinde olan, işiyle ilgili doğru alanlara yatırım yapan yöneticiler, başarıya giden emin adımlar atmaya başlıyorlar.

E-ticarete başladığı ilk ayda hayal ettiği gibi paralar kazanamayınca bu girişimden vazgeçen bazı kişilerin aksine, bu tür yöneticiler, sabretmeyi ve beklemeyi kendilerine ilke edinerek, marka bilinirliğini artırmak için çalışmalar yapıyor. Uzun vadeli planlar yaparak yoluna devam eden başarılı e-ticaret yöneticileri, zaman içerisinde kayıplarını telafi ederek, sitesini gittikçe daha fazla kar elde eden bir yatırıma dönüştürüyor.

2. Kişiselleştirmeye önem vermek

Ticaret nasıl yapılırsa yapılsın, her ürün ve hizmetin kendi hedef kitlesi olduğu bir gerçek. Dolayısıyla, e-ticaret sitenizi hedef kitle belirleyerek onların tercih edeceği, zengin bir içerikle donatırsanız daha etkili bir çalışma yapmış olursunuz. Bu anlamda ürün ve hizmetlerinizden yararlanmayacak kişiler için genele hitap etmeye çalışarak boşa kürek çekmenize gerek yok. Bu şekilde yalnızca hayallerinizi geciktirmiş, hedeflediğiniz rakamları da ıskalamış olursunuz. Hedef kitle belirleyerek ürün ve hizmetlerinizin tüketiciyle buluşmasını daha olumlu bir ilişkiye dönüştürme fırsatınız varken, bunu kullanmayı tercih etmenizde fayda var.

Başarılı e-ticaret sitelerine bakıldığında hedef kitleye yönelik kişiselleştirme faaliyetlerini olabildiğince geniş tuttuklarını görülüyor. Kullanıcıların beğenebilecekleri ürünler, tavsiyeler ve farklı yöntemlerle kullanıcıları etkileyen bu siteler ve kişiselleştirme konusunda hassas olan yöneticiler markalarının rakiplerinden bir adım öne geçmesini sağlıyor.

3. Yatırım yaparken tereddüt etmemek

E-ticaret siteniz için yaptığınız yatırımlar sabırlı olduğunuz ve başarılı stratejiler izlediğiniz sürece size fazlasıyla geri döner. Dolayısıyla, e-ticaret sitenizin reklamı, PR veya web sitesi çalışmaları için para harcamayı gereksiz bulmayın. Bunların hepsinin ayrı ayrı, profesyonel kişiler tarafından yürütülmesinde de fayda var. Aksi halde, harcamadığınız her kuruş için pişman olmanız mümkün. Kullanmadığınız bütçenizi, tüm bu çalışmaları desteklemediğiniz için farklı şekilde harcamak zorunda kalabilirsiniz.

Uzun soluklu, sürdürülebilir bir iş sahibi olmak isteyen her e-ticaret sitesi başarılı bir yöneticiye sahip olmak zorunda. E-ticaret sitenizin yönetimi konusunda ihtiyacınız olan her konuda IdeaSoft’un profesyonel desteğini alabilirsiniz. IdeaSoft’un tüm e-ticaret paketleri e-ticaret konusunda ihtiyacınız olan gelişmiş özelliklerle donatılmıştır. Ücretsiz demo hesabınızı oluşturarak IdeaSoft’un size sunduğu pratik e-ticaret altyapısını kendiniz de yakından inceleyebilirsiniz…

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)