Başarılı bir e-ticaret sitesinin olmazsa olmaz 5 özelliği

IS 130616 basarili eticaret 680

E-ticaret dünyasında başarıyı yakalamak, sayısı gittikçe artan e-ticaret markaları arasında öne çıkmayı gerektiriyor. Bu da rakipleri geride bırakmayı sağlayacak pazarlama stratejileri oluşturarak ve profesyonel ekiplerle çalışarak gerçekleştirilebiliyor. Özellikle de en etkili e-ticaret paketine sahip olmak ve bu sayede en gelişmiş teknik altyapıyla hizmet verebilmek daha da önem kazanıyor. E-ticaret müşterileri için alternatiflerin gittikçe artış göstermesi ve bu noktada kullanıcıların bir e-ticaret sitesini tercih etmesi ve sadakat göstermesi ancak doğru yaklaşımı belirleyebilen ve e-ticaret sitesinde hedef kitlenin beklentilerini karşılayabilen markalar için mümkün hale gelebiliyor.

E-ticaret markaları da tüm bu gelişmelerin ve gittikçe tırmanan rekabetin oldukça farkında. Bu nedenle, pazarlama stratejilerinde çok daha etkili ve farklı olmaya gayret gösteriyor ve e-ticaret dünyasındaki son trendleri takip etmeye çalışıyor. Sonuç olarak, hedef kitleyi alışverişe yönlendirmek ve sepet ortalamalarını artırmak, markaların başarılı birer e-ticaret sitesi kurmasına bağlı hale geliyor.

Eğer siz de fiziksel mağazanız için bir e-ticaret sitesi kurmayı düşünüyor ya da doğrudan e-ticaret ile ticari faaliyetlerinize başlamayı hedefliyorsanız, bazı ipuçlarını takip ederek e-ticaret sitenize hedef kitlenizin beklentilerini karşılayacak özellikler kazandırabilirsiniz. Dilerseniz, gelin birlikte e-ticaret sitelerini başarıya taşıyan temel 5 özelliğe göz atalım…

İşe vitrinden başlayın

Tıpkı fiziksel mağazalarda olduğu gibi e-ticaret sitelerinde de vitrin, markaya olan ilgiyi artıran başlıca unsurlardan biri. Bu nedenle, genel olarak e-ticaret sitenizin tasarımında ana sayfaya ayrıca özen göstermeniz ve bu alanı en etkili şekilde kullanmanız büyük önem taşıyor. Pek çok marka, e-ticaret sitesinin ana sayfasında kampanyalara yönelik dev indirim balonlarıyla doldururken, bu durum sitenin estetiğine zaman zaman gölge düşürebiliyor. Ayrıca, kullanıcılarda yalnızca ticari amaçlı bir yaklaşım izlenimi uyandırarak, sayfayı terk etmelerine neden olabiliyor.

Bu noktada ana sayfada markanızın kendine özgü özelliklerinden bahsetmek, kullanıcıların sizi tercih etmesi için onlara sağlam nedenler vermek tanıtımınıza büyük ölçüde katkıda bulunabilir. El yapımı ya da özel tasarım ürünleriniz olduğundan bahsedebilir ya da ürünlerinizi ihraç ediyorsanız ana sayfada bu konudan söz edebilirsiniz.

Kapsamlı bir ürün yönetimi gerçekleştirin

Ürün yönetimi, e-ticaret sitelerinde satış ve karlılığı oldukça etkileyen bir konu. Bu nedenle, ürün yönetimini kapsamlı düşünmekte, yalnızca ürün sayfalarıyla sınırlı tutmamakta fayda var. Elbette ürün sayfalarının içerikleri, ürünlere dair ayrıntılı görsel ve yazılı içerik üretimi son derece önemli. Müşterilerinizi ürünleri satın almaya ikna edecek kısımların başında kuşkusuz ki bu içerikler etkili olacak. Ancak, bu içeriklerin yanı sıra ürün karşılaştırma özelliklerine yer vermek, yani söz konusu ürün ile benzer ürünleri karşılaştırma imkanı tanımak da kullanıcıların karar verme süresini kısaltmakta etkili oluyor. Bu da sayfa ziyaretlerinin alışverişle sonlanmasına zemin hazırlıyor. Uzun kararsızlıklar sayfanın terk edilme oranını artırırken, karar süresinin kısalması, ziyaretçilerin müşteri olarak kazanılmasına aracı oluyor. Bu nedenle, ürün yönetiminde bu tür detaylara yer vermek, başarıyı da beraberinde getiriyor.

SEO çalışmasına özen gösterin

Arama motorları üzerinden müşteri potansiyelinizin markanızı keşfedebilmesi, SEO ayarlarınız sayesinde mümkün hale geliyor. Bu nedenle, doğru anahtar kelimelerle SEO ayarlarınızı gerçekleştirdiğinizden emin olmanızda fayda var. Eğer bu konuda yeterli bilgiye sahip değilseniz, e-ticaret paketinizle birlikte başvurduğunuz şirketten bu konuda detaylı bilgi alabilmenizde ve uzman görüşlerle bu ayarları gerçekleştirmenizde fayda var.

Blog oluşturun

Anahtar kelime aramalarında öne çıkmanız için e-ticaret sitenizde bir blog’a yer vermeniz de son derece etkili olacaktır. Marka, ürün ve sektörünüze yönelik anahtar kelimelerle yazılan blog yazıları, hem ziyaretçilerinizin ilgisini çekerek blog’unuzu takip etmelerini sağlar hem de onların ürünlerinize ilgi duymasına aracı olur. Pratik ipuçları, taktikler, özel günlere yönelik hediye fikirleri ve sektörünüze yönelik diğer pek çok konuda bilgilendirici ve fayda sağlayan içerikler oluşturmanız, sosyal medya kanallarınızda da paylaşımlarınızı artırabilir; müşteri portföyünüzün genişlemesine yardımcı olabilir.

Mobil uyum sağlayan bir e-ticaret paketine sahip olun

Mobil cihazların yaygınlaşması, yalnızca e-ticaret siteleri değil tüm online platformlar için mobil uyumu olmazsa olmaz özelliklerden biri haline getirdi. Mobil cihaz kullanıcılarının boş vakitlerini bu cihazlar üzerinden mobil uygulamaların yanı sıra sosyal medya ve e-ticaret sitelerinde geçirmesi, hem e-ticaret markalarının keşfini kolaylaştırdı hem de alışverişlerin her an her yerden gerçekleşebilmesine olanak sağladı.

Özellikle sosyal medya kanallarından markanızı fark eden kullanıcıların e-ticaret sitenize mobil cihazları üzerinden yönelme olasılığı oldukça yüksek. Bu nedenle, mobil uyumlu bir e-ticaret sitesine sahip olmanız, hem e-ticaret sitenize yapılan abonelikleri hem de satışları artırmada etkisini en kısa sürede gösterecektir.

Alternatif pazarlama araçları kullanın

E-ticaret sitelerinin sunduğu teşvikler, kullanıcıların daha fazla alışverişe yönelmesine ve sepet ortalamalarını artırmalarına zemin hazırlıyor. Kupon kodları, hediye çekleri gibi pazarlama araçları, kullanıcılara karlı alışveriş imkanı tanıdığından e-ticaret sitelerinde daha fazla vakit geçiriyor ve daha fazla ürün satın almayı beraberinde getiriyor. Bununla birlikte, arkadaşlarını e-ticaret sitelerine davet etmeleri de onlara ekstra indirimler kazandırabiliyor. Bu nedenle, eğer siz de e-ticaret sitenizde satış ve karlılığı artırmak istiyorsanız bu tür pazarlama araçlarını kullanabilir, aynı zamanda yine bir başka pazarlama yöntemi olan e-posta pazarlama ile e-ticaret paketinizin sunduğu toplu e-posta gönderim özelliğinden yararlanabilirsiniz. Bu sayede, bu tür teşviklerinizi kullanıcılara ileterek, onları anında alışverişe yönlendirme imkanı bulabilirsiniz.

E-ticarette alternatif çözümler ve en gelişmiş teknik alt yapı özellikleriyle başarıyı yakalamanıza yardımcı olacak fikirler için IdeaSoft ile bir an önce tanışın. IdeaSoft’un sunduğu akıllı e-ticaret paketleriyle online ticari faaliyetlerinizi artırabilir, hedeflediğiniz rakamlara en kısa sürede ulaşabilirsiniz. Hemen siz de ücretsiz demo hesabınızı oluşturun; IdeaSoft ayrıcalıklarından yararlanmak için daha fazla beklemeyin.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)