Yüksek tıklanma oranı sağlayacak banner tasarımı için 6 ipucu

banner tasarim ipuclar

Banner reklamlar birçok internet sitesinin ana gelir kaynaklarından biri. Bunun yanı sıra kendi reklamını internet üzerinden yapmak isteyen markaların da birçoğunun başvurduğu araçlardan biri.

Farklı kitlelere ulaşmak ve bu kitleleri genişletmek isteyen markalar, dijital yayıncıların sayfalarında banner reklamlar kullanıyorlar; fakat her gün onlarca belki de yüzlerce banner ile karşı karşıya kalan kullanıcıların birçoğu bu bannerları görmezden gelebiliyor.

Bunun arkasında birçok farklı sebep yatabiliyor. Tasarımın kötü oluşu, reklamın kullanıcının ilgisini çekmemesi ya da son dönemlerde bannerların sürekli karşımıza çıkmasından dolayı oluşan reklam körlüğü bu sebeplerin arasında yer alıyor.

Tüketicilerin tıklamak isteyeceği ve ilgisini çekecek bannerlar hazırlamak için bazı ipuçlarına yer vereceğiz.

Basit tasarımdan şaşmayın

Banner tasarımınızın oldukça basit olması oldukça önemli. Basit tasarımlar içlerinde çok fazla öğe içermezler ve mesajlarını doğrudan ziyaretçiye verebilirler.

Bannerların üzerinde çok fazla detay olması ziyaretçilerin kafasını karıştırır. Vermek istediğiniz mesajın doğru ve kolay bir şekilde anlaşılmasının önüne geçer. Bu nedenle tasarımlarınızı mümkün olduğunca sade tutun.

Eyleme çağrı butonlarınız net olsun

Call to action yani eyleme çağrı butonlarınızın da çok net bir şekilde öne çıkıyor olması gerekiyor. Bu butonların rengi, arka plan renkle kontrast oluşturacak şekilde oluşturmak, gören kişinin dikkatini çeker ve okumaya yönlendirir. Ziyaretçileri sadece tıklamaya değil, nereye yönleneceklerini de belirtmeniz, onların reklama tıklama ihtimalini daha da artırır.

Siteniz ve markanızla uyumlu renkler kullanmaya özen gösterin

Kurumsal renklerinizin dışına çok fazla çıkmamanız da önemli. Ziyaretçiler banner üzerinde gördükleri tasarıma yakın bir yere yönlenmeyi bekleyeceklerdir. Banner’ın renk kullanımı farklı, site tasarımının renk kullanımı farklı olması durumunda tüketicilerin algısı bozulabilir ve farklı bir sayfaya yönlendiğini düşünebilir. Bu nedenle, markanızla bütünleşen renkleri bannerlarınızda da kullanmaya dikkat edin.

3 temel öğeyi unutmayın

Bannerlarınızı tasarlarken üç temel öğenin üzerinde durmanız gerekiyor. Bu öğeler:

  • Şirket logosu: Marka bilinirliğini artırmak ve markanızı öne çıkartmak için banner da şirket ismi ya da logosuna yer vermelisiniz.
  • Ürün veya mesajınız: Banner’ınız üzerinde ürününüzü ve mesajınızı da yerleştirmelisiniz. Ürün fotoğrafı koymayı düşünüyorsanız kaliteli ve ürünü iyi gösteren bir görsel hazırlayın. Bir mesaj vermek istiyorsanız, kısa metinlerle bu mesaja yer verin.
  • Call to action: Bannerınızın en önemli noktalarından biri de Call to action butonudur. Bu butonun canlı ve arka planla kontras oluşturması gerekiyor.

Metinleriniz rahat bir şekilde okunabilmeli

Reklamlarınızda metinlere yer verecekseniz metinlerinizin rahat bir şekilde okunabilmesi gerekiyor. Farklı çözünürlükteki ve büyüklükteki ekranlara göre bu bannerları hazırlamanız gerekiyor. Metinlerin font büyüklüklerini, font tipini ve font rengini dikkat çekecek ve arka plandan ayıracak şekilde tasarlamalısınız.

Banner dosya boyutunu küçük tutun

Bannerlarınızın dosya boyutunu küçük tutmaya özen gösterin. Dosya boyutunun fazla olması, bannerın yüklenme süresini artırır. Bu hem sitenin açılma hızını kötü etkiler hem de kullanıcı deneyimini olumsuz etkiler. Google Adwords, 150 kb ve altındaki dosya boyutlarının kullanılması gerektiğini öneriyor.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)