B2B firmaları için içerik pazarlama fikirleri

b2b icerik fikirleri

Pazarlamanın yükselen trendlerinden biri de içerik pazarlama. B2C firmaları genellikle içerik pazarlamadan etkin bir şekilde yararlanıyor olsalar da B2B firmaları için bu durum pek de böyle olmayabiliyor. İçerik pazarlama için yeni fikirler bulmak zorlu bir süreç olabiliyor.

Farklı konularda yazı yazabilmek ve içerik üretebilmenin zorluklarından dolayı bu yazıda B2B firmaları için belli başlı içerik fikirlerini ele alacağız. Bu fikirlerden yola çıkarak içerik pazarlama çalışmalarınız için yeni stratejiler oluşturabilir ve hizmet verdiğiniz kişilere yeni içerikler sunabilirsiniz.

Şirketinizden üç üst düzey yönetici belirleyin

Kendi alanında uzmanlaşmış üç üst düzey yönetici belirleyerek, onların bilgilerini kullanabilir, bu kişilerin kendi alanlarındaki deneyimlerini paylaşabileceği içerikler oluşturabilirsiniz. Tabii ki bu üst düzey yöneticilerin çoğunluğu bu tür içerik oluşturmaya vakit ayırmakta zorlanabilir; ancak belli periyotlarda onlardan birer yazı alabilir ya da bu yöneticilerin içerik ekibinize bu alanlarla ilgili ne tür içerikler hazırlayabilecekleri konusunda toplantı yapmalarını sağlayabilirsiniz. İçerik ekibiniz her ne kadar bu konularla ilgileniyor olsalar da alanındaki uzman kişilerin fikirlerini ele alarak onları farklı bir boyuta taşıyabilirler.

İçerik işiyle ilgilenmeyen 5 çalışanınıza fikir bulmalarını söyleyin

İçerik ekibinde yer almayan çalışanlarınızın da fikirlerini alabilirsiniz. Burada önemli olan konu başlıkları çıkartmaktır. Bu çalışanlarınızda kendi alanlarında ihtiyaç duydukları ya da kendilerine ait içerik fikirlerini sizinle paylaşabilir ve içerik ekibiniz buradan çıkacak fikirleri hayata geçirebilir.

En sık sorulan soruları listeleyin

Firmanıza en sık sorulan 100 soruyu belirleyebilirsiniz ve bu soruları listeleyerek farklı içerikler oluşturabilirsiniz. Bu soruları birkaç videoluk bir seri haline getirerek eğitici videolar da oluşturabilirsiniz.

Sektörünüzle ilgili hikaye serileri oluşturmaya başlayın

Hizmet verdiğiniz sektörle ilgili hikaye serileri oluşturabilirsiniz. Bu sektörede olup bitenleri ve yenilikleri yazabilirsiniz. Bunun yanı sıra geçmiş yıllardaki istatistleri toplayarak bu konuda bir arşiv oluşturabilirsiniz. Sektöredeki başarı ve başarısızlık hikayeleriyle de bir seri oluşturabilirsiniz.

Sektörel etkinlerle ilgili içerikler hazırlayın

Sektörünüzün yer aldığı etkinliklerden de içerikler oluşturabilirsiniz. Fotoğraflar ve videoların olduğu içerik serileri ile bu etkinliklerde öne çıkan bilgileri takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.

Marka değeri oluşturacak rehber içerikleri oluşturun

Sektördeki marka değerinizi artırmak için, rehber tarzında içerikler oluşturabilirsiniz. Videonun yükselişiyle beraber ürünlerinizin nasıl kullanıldığına dair rehber ve eğitim videoları hazırlayabilirsiniz. Daha önce işlenmemiş konularda bu tür rehber içerikler hazırlayarak sektörünüzde öncü olabilir ve marka değerinizi artırabilirsiniz.

Sosyal medyadan gelen sorulardan içerikler oluşturun

En sık sorulan soruların yanı sıra sosyal medyadan gelen sorular üzerinden de farklı içerik fikirleri oluşturulabilir. Sık sorulan sorular olmasa bile ilgi çekici ve farklı sorular üzerinden yeni fikirler oluşturmak mümkün. Böylelikle takipçilerinizin de fikirlerini almış ve onlardan yeni fikirler oluşturmuş olursunuz.

Sektörünüzü ve trendleri takip edin

Google Trends üzerinden son dönemlerdeki yenilikleri ve yeni çıkan haberleri takip edebilirsiniz. Sektörünüzle ilgili bu tür yenilikleri takip etmek, yeni içerikler oluşturmak konusunda size fikir verebilir.

Sektörel yenilikler takipçilerinizin ilgisini çekecektir ve onlara farklı sunumlarla bu içerikleri hazırlayarak etkileşimlerinizi artırabilirsiniz.

Linkedin gruplarını takip edin

B2B firmalarının büyük çoğunluğu Linkedin üzerinde daha aktif oluyor. Linkedin gruplarında, kullanıcıların yaptıkları paylaşımları inceleyebilir ve bu konular üzerinden yeni içerik fikirleri bulabilirsiniz. Başka kullanıcıların yaptıkları paylaşımlar size sektörünüzle ilgili yeni çağırışımlar yapabilir.

Yapılacaklar ve yapılmayacaklar listeleri hazırlayın

Sektörünüzde veya hizmet alanınızda nelerin yapılacağını ve nelerin yapılmaması gerektiğine yönelik listeler hazırlayabilir ya da bunları yine video içerikler halinde takipçilerinize sunabilirsiniz.

Popüler olan içeriklerinizi seri haline getirin

Çok fazla okunan ve etkileşim alan içeriklerinizi bir seri haline getirebilirsiniz. Takipçileriniz bu konulara daha fazla ilgi gösteriyor olabilir ve bir seri halinde bu içerikler üzerinden daha fazla etkileşim alabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)