B2B e-ticaret için bilmesi gereken 6 şey

B2B e ticaret icin bilmesi gereken 6 sey

Günümüzde ticaret yapan tüm firmaların online olması artık bir zorunluluk. Müşterilerin aradıkları ürünlere saniyeler içerisinde ulaşabildikleri, farklı ürünleri kolayca karşılaştırabildikleri e-ticarette başarılı olmak, bu alandaki tüm firmaların ortak hedefi. E-ticaret, müşterilere avantajlarla dolu bir alışveriş deneyimi sunuyor, üstelik bu avantajlar sadece son kullanıcılara hizmet veren e-ticaret firmaları için geçerli değil. Diğer firmalara satış yapan B2B işletmeler de B2C e-ticaret alanındaki tecrübelerden faydalanarak internet üzerinden satışlarını artırabiliyor.

 

Aslında B2B, e-ticaret için yeni bir mecra değil. Birçok firma B2B sektöründe e-ticaret yapmanın ayrıcalığını yaşıyor. B2B ile uğraşan firmaların toplu olarak ürün satın alıyor olması, B2B’de e-ticaret hacminin de son derece yüksek olmasına neden oluyor. Yapılan araştırmalar, B2B firmalarının e-ticaret satışlarıyla yıllık cirolarını yüzde 55 artırdığını gösteriyor. Peki, B2B alanındaki e-ticaret uygulamalarında nelere dikkat edilmeli?

 

1- Kullanıcı dostu bir e-ticaret sitesi

E-ticaret sitenizin tıpkı B2C modelinde olduğu gibi kullanıcılara kolaylık sağlaması gerekiyor. Bu nedenle sitenizin kişiselleştirilmiş bir arayüze ve gelişmiş ürün arama özelliğine sahip olması böylece satın alma sürecinin kolaylaştırması, B2B sektöründeki müşterilerinizin olumlu bir satın alma tecrübesi yaşamasını sağlayabilir. IdeaSoft bu konuda size yardımcı olabilir. Örneğin IdeaSoft’un e-ticaret paketlerinde kullanıma hazır bir çok arayüz seçeneği bulunuyor. Bu tasarımlardan istediğinizi seçerek sitenizin, kullanıcı dostu bir arayüzü olmasını sağlayabilirsiniz..

 

2- Ürün çeşitliliği

B2B iş modelinde, e-ticaret yaparken müşterinizin de sizin gibi bir firma olduğunu ve çeşitli ürünleri karşılaştırarak, ihtiyacına tam olarak cevap veren ürünü bulmak istediği unutmamak gerekiyor. Bu nedenle e-ticaret sitenizdeki ürün çeşitliliği müşterinizin karar vermesini kolaylaştırabilir.

 

3- Ayrıntılı ürün bilgisi ve görsel paylaşımı

Büyük hacimlerde satın alma gerçekleştirecek olan firmalar, ürünün özelliklerini en ince ayrıntısına kadar bilmek isteyebilir. Ürün bilgileri sunmak için ayrıntılı bir içerik hazırlamak son derece önemli. Bu içerikler Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) açısında da sitenize katkı sağlayabilir. Ayrıca sitenizde ürünlere ilişkin kaliteli görsel paylaşmak son derece önemli. Ürünün özelliklerini yüzlerce kelimeyle anlatmak yerine birkaç ayrıntılı görsel paylaşmak, müşterinizi satın almaya yönlendirmek için çok daha yararlı olabilir.

 

4- Müşteri sadakati oluşturmak

E-ticaret sitenizden sürekli alışveriş yapan bir müşterinizin profilini inceleyerek ona ihtiyacı olabilecek yeni ürünleri özel fiyatlarla tanıtmak, müşterinizi sitenizden tekrar ürün satın almaya yönlendirebilir. Bu yaklaşım müşteri sadakati oluşturma konusunda faydalı olabilir.

 

5- Profesyonel altyapı

B2B sektöründe başarılı olmak için müşterilerinizle birlikte çalışmanız gerekir. Farklı müşterilerin ödeme şekillerini, para birimlerini ve ürün taleplerini eksiksiz takip edebilmek için sorunsuz çalışan, profesyonel bir altyapıyla sahip olmak işinize yarayabilir. Ideasoft’un sunduğu profesyonel altyapı sayesinde e-ticaret sitenizin kusursuzca çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca e-ticaret sitenizin kurulum aşamasında ve hizmet aldığınız süre boyunca IdeaSoft’un teknik ekibinden her konuda ücretsiz destek alabilirsiniz.

 

6- Müşteri hizmetleri

B2B modelinde e-ticaret yaparken bu mecraya özgü bir satış ekibi oluşturmak gerekiyor. Müşterinizin ihtiyacı olduğu anda bir satış temsilcisine ulaşabilmesi hem firmanıza olan güveni artırır hem de oluşması muhtemele sorunların önüne geçilmesini sağlar. Dünyadaki toplam e-ticaret hacmi içindeki payı giderek artan B2B alanında başarılı olmak için siz de bu ipuçlarını değerlendirebilirsiniz. IdeaSoft e-ticarette başarılı olabilmeniz ve karlılığınız artırabilmeniz için, her zaman size en uygun altyapı ve çözümleri sunuyor. IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleriyle tanışmak için hemen demo hesabınızı oluşturabilir, e-ticaret ile kazanmaya bugünden başlayabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)