Karşınızdakini etkileyecek bir asansör konuşması nasıl yapılır?

asansor konusmasi nasil yapilir

Yatırım arayan girişimcilerin asansör konuşması ile yakından ilgilenmesi gerekiyor. Daha önceki yazılarımızda da asansör konuşması hakkında bazı detayları ve asansör konuşmalarınızı geliştirmek için yapabileceğiniz egzersizleri sizlerle paylaşmıştık.

Ancak karşınızdakini etkileyecek bir asansör konuşmasında nelere değinmeniz gerektiğini de bilmeniz gerekiyor. Hangi konuların daha önemli ve öncelikli olduğunu bilmeden bu konuşmaları hazırlamanız durumunda, elinizdeki o kısa süreyi gereksiz detaylara odaklanarak harcayabilirsiniz.

Bu detaylara girmeden karşınızdaki etkilemek için değinmeniz ve dikkat etmeniz gereken konular bulunuyor. Bu yazıda da bu başlıkların üzerinde duracağız.

Konuşmanız kısa ve net olsun

Konuşmanızın kısa ve net olması oldukça önemli. Konuşmanızda kafa karışıklığına neden olabilecek detaylara yer vermemeli ve net bir şekilde yaptığınız işi anlatın.

Kim olduğunuzu değil, ne yaptığınızı söyleyin

Kim olduğunuz tabii ki önemli; ancak bu konuşmalarda daha önemli olan konu ise sizin ne yaptığınızdır. Bu konuşmalarınızda ne yaptığınız üzerinde durmalısınız. Kendinizi tanıtmak ve kendinizin reklamını yapmak o an çok fazla işinize yaramayacaktır; fakat şirket olarak ne yaptığınız ya da projeniz ile neler yapmakta ya da yapacak olduğunuzu belirtmek daha önemlidir.

Önemli bilgileri tekrarlayın

Kısa süreli olan bu konuşmalarda bazı detaylarınızı tekrar etmelisiniz. Çoğu kişi şirketinin ya da projesinin ismini tek bir sefer söyler. Ancak hızlı gelişen bu konuşma anlarında, karşı taraf projenin adını unutabilir. Bu nedenle projenin ismini ve projeye dair önemli detayları birkaç kez tekrar etmeniz oldukça yararlı olacaktır.

Hangi problemi çözüyorsunuz?

Elinizdeki proje ile tüketicilerin hangi problemlerini çözdüğünüzü açıkça belirtmelisiniz. Ürününüz veya hizmetin bir problemi çözmüyorsa ortada bir sıkıntı vardır.

Çözdüğünüz problem tüm dünyayı kurtarmayacak olabilir; ancak belli bir hedef kitleye bazı çözümler sunacaksa dikkate değerdir. Bu nedenle asansör konuşmanızda bu problemi ve nasıl çözdüğünüzü ortaya koymalısınız.

Bu problemi nasıl çözüyorsunuz?

Ortada olan bir problemi bulmak önemli olsa da bu problemi nasıl çözdüğünüz, yatırımcılar için daha da önemli olacaktır. Tüketicilerin problemlerine ne gibi çözümler buluyorsunuz? Ürün veya hizmetiniz onlara ne gibi fırsatlar sunuyor?

Problemin ne olduğunu çok iyi bilirseniz, ona göre çözümler de geliştirebilirsiniz. Geliştirdiğiniz çözümleri bu konuşmalarda yatırımcılara anlatmalı ve bunu neden sizden daha iyi yapan biri olmadığının üstünde durmalısınız.

Hedef pazarınız kim?

Kısaca hedef kitlenizden de bahsetmeniz gerekiyor. Yatırımcılar, bir işe yatırım yapmadan önce o işin hitap ettiği pazarı da bilmek isterler. Tabii ki asansör konuşmasında detaylı bir şekilde hedef kitlenizi tanımlamanız ve pazarın analizini karşı tarafa sunamazsınız. Ancak birkaç cümle ile hedef kitlenizi tanımlamanız, pazar hakkında yatırımcıya fikir verecektir.

Rekabet

Pazardaki rekabet durumunda da bahsetmeniz gerekiyor. Rekabeti yüksek bir alanda yeni bir girişime yatırım yapma fikri yatırımcılar için çok da mantıklı olmayabilir. Ancak yine de pazarın durumunu ve rakip firmaların durumlarını bilmek isteyeceklerdir.

Rakip analizlerinizi bir ya da bir buçuk dakikalık bu konuşma içinde detaylı bir şekilde sunamazsınız; fakat sektördeki eksikleri ve rakiplerin durumunu anlatıp, sizin onlardan nasıl ayrıştığınızı belirtebilirsiniz.

Her yatırımcı için farklı bir konuşma hazırlayın

Her yatırımcının, girişimlere olan yaklaşımı daha farklıdır. Bu nedenle de her biriyle konuşurken farklı alanların üstünde durmak gerekir. Kimi yatırımcılar pazarın durumuyla ve hedef kitleyle ilgilenirken, kimileri ise problemle ve onun nasıl çözüldüğü ile ilgilenecektir.

Kimi durumlarda şirketin kısa vadede ne kadar gelir getireceği yatırımcılar için önemli olmayabilir; çünkü yatırım yapacakları fikir paradan daha değerli olabilir. Lakin bazı durumlarda da yatırımcılar ne kadar sürede yatırdıkları parayı geri kazanabileceklerini düşünebilirler.

Bu nedenle de asansör konuşmalarını hazırlarken, farklı amaçları olan yatırımcılar olduğunu unutmadan bu unsurlara göre konuşmalarınızdaki önemli detaylara vereceğiniz süreleri değiştirerek konuşmalarınızı yapabilirsiniz.

Doğal olun ve o anda işi bağlamaya şartlanmayın

Konuşmanızı ezberden okur gibi tekrarlamayın. Doğal ve kendinize güvenen bir şekilde iletişimde olun. Karşınızdaki kişinin dikkatini çekmeye çalışın ve onun dikkatini çektikten sonra projenizi anlatın.

Karşı tarafın ilgisini çekebilirseniz ve o da proje ile ilgilenirse, sizinle tekrar görüşmek isteyecektir. O an da işi bağlamaya çalışmayın. Zaten 1 dakikalık bir konuşma sonrasında kimse size yatırım yapmak istemeyecektir. Detaylı bir şekilde bu konuşmaları ve analizleri yapmak isterler. Siz doğal bir tavır takınarak, projenizi anlatmaya odaklanın.

Jargonlardan uzak durun

Sektörünüze ait jargonları kullanmamaya özen gösterin. Bu tür kelimeler kafa karışıklığına neden olabileceği için çok fazla tercih edilmemelidir. Karşınızdaki kişi yaptığınız işi, çözdüğünüz problemi net bir şekilde anlayarak, konuya hakim olabilmeli. Bu nedenle de konuşmanızın herhangi bir kişinin anlayabileceği kadar sade olması gerekiyor.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)