Asansör konuşmalarınızı geliştirecek 15 dakikalık egzersiz

asansor konusmasi

Girişimciler için asansör konuşmaları oldukça önemli. Bilmeyenler için asansör konuşmasının ne olduğunu açıklayalım. Asansör konuşması, bir asansör yolculuğu sırasında kişinin kendini ya da girişimini karşı tarafa anlattığı konuşmalardır.

Asansör konuşmalarının en büyük zorluğu kısa süre içinde, ki bu süre 30 ile 60 saniye arasında değişebilir, kendini ve girişimini anlatarak karşı tarafı etkileyebilmek ve onun ilgisini çekebilmek. Bunu yapabilmek için de iyi bir asansör konuşması hazırlamanız gerekiyor.

Asansör konuşması neden önemli?

Asansör konuşmaları, yeni girişim kuranlar ya da girişimine yatırım almak isteyen ya da onu satmak isteyenler için oldukça önemlidir. Yatırımcılarla olan görüşmeleriniz her zaman bir sunum şeklinde olmayabilir. Bir etkinlikte onlarla karşılaşabilir ve kısa bir süre içinde kendinizi anlatmak isteyebilirsiniz.

İyi bir konuşmanın arkasında iyi bir hikaye anlatımı yatmaktadır. İyi bir hikayeniz varsa ve ne söyleyeceğinizi biliyorsanız, asansör konuşmasından istediğinizi almış bir şekilde ayrılabilirsiniz.

Adı asansör konuşması olsa da herhangi bir yerde de bu konuşmaları yapabiliyor olmanız gerekiyor. Eğer yatırım arayışı içerisindeyseniz zaten yatırımcıların olduğu mekanlarda ya da etkinliklerde de yer alıyorsunuzdur ve bu da asansör konuşmanızın hazır olması gerektiği anlamına geliyor.

Her an herhangi bir yerde bu konuşmayı yapabileceğinizi düşünecek olursak, bu konuşmaya hazırlıklı olmanız büyük önem taşıyor.

15 dakikada asansör konuşması nasıl geliştirilir?

İyi bir asansör konuşması tabii ki üzerine düşünülerek ve çalışılarak hazırlanır fakat bunu daha hızlı bir şekilde yapmak için her gün 15 dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır. Kendinizi hazır hissettiğinizde bu konuşmayı yapmaya hazırsınızdır.

1. ile 5. dakika arası: Söylemek istediğiniz her şeyi yazın

Öncelikle bunu yazarak yapmanız oldukça önemli. Yazarak yaptığınızda söylemek istediklerinizi sıralamış olursunuz ve söylemek istediklerinizi unutmamış olursunuz.

Girişiminizle ilgili söylemek istediğiniz ve karşı tarafın bilmesini istediğiniz her şeyi ilk 5 dakika içinde bir yere yazın. Üzerinde düzenleme yapmadan doğrudan aklınızdan geçen her şeyi yapın. Düzenleme kısmını daha sonra yapacağız.

Eğer yazmakta tıkanıyorsanız, kendinize bazı sorular sorabilirsiniz. Sizi diğer firmalardan ayıran özellikleriniz nedir? Tüketicilere ne gibi bir fayda sağlayacaksınız? Hedef kitlenizi kimler oluşturuyor? Pazardaki rekabet nasıl ve siz bu rekabette neredesiniz? Ekibinizin özellikleri nedir ve büyümeye açıklar mı?

Bu soruların yanıtlarını vermeye başladığınızda işiniz ve sektörünüzle ilgili vermek istediğiniz diğer detayları da anımsamaya başlayacaksınız.

6. ile10. dakika arası: Yazdıklarınızı post-it kağıtlara yazın

Şimdi bu yazdıklarınızı maddeler halinde post-it’lere (yapışkanlı kağıt) yazın ve yazdıklarınızı belli bir önceliğe göre sıralayın. İlk konuşmada çok da üzerinde durmanıza gerek olmayanları belirleyin ve bunları çıkartın. Hangi konuların daha önemli olduğunu belirleyin ve öncelik sırasına göre düzenleyin.

Yazdıklarınızı düzenlemekte sıkıntı çekiyorsanız şu dört soru üzerinden öncelik sıranızı belirleyebilirsiniz:

  • Ne yapıyorsunuz?
  • Yaptığınız iş neden önemli?
  • Bu işi neden yapıyorsunuz?
  • İleride ne yapacaksınız? Gelecek planlarınız neler?

Bu soruların yanıtlarını vermeniz ve bu öncelik sırasıyla yaptığınız işi tanıtmanız büyük önem taşıyor. Neden bu işi yaptığınız ve neden önemli olduğunu vurgulamanız, tüketicilere kattığınız değeri gösterir. Gelecek planlarınızdan bahsetmek ise şirketinizin geleceğe yönelik planları olduğunu ve büyümeye hevesli olduğunuzu ortaya koyar.

11. ile 15. dakika arası: Sesli bir şekilde prova yapın

Sesli bir şekilde prova yapmak, asansör konuşmanızı başarıya götürebilecek en önemli egzersizlerden biridir. Emin ve kendine güvenen bir ses tonuyla, girişiminizi tanıtmak; anlattıklarınız ve işiniz hakkındaki bilginiz karşı tarafı oldukça etkileyecektir. Bu nedenle sesli olarak prova yapmanız gerekiyor.

Yalnız burada ezberden konuşmaktan bahsetmiyoruz. Burada yazdıklarınızın dışına da çıkabilirsiniz; fakat en önemli nokta vermek istediğiniz mesajı doğru ve eksiksiz bir şekilde verebilmektir.

Sesli olarak pratik yapmak, konuşma yaparkenki güveninizi de artırır. Ses tonunuza dikkat ederek nerelerde vurgu yapmanız gerektiğine karar verebilirsiniz. Emin olmadığınız bir şeyi söylerken ses tonunuz değişir ve bu da karşınızdaki tarafından rahatça algılanabilir. Bu nedenle ses tonunuza, kullandığınız kelimelere vurgu yapmanız oldukça önemli.

Yaptığınız konuşmanın nasıl olduğunu dinlemek isterseniz telefonunuzla dahi bu konuşmaları kaydedebilir, sonrasında tekrar dinleyebilir ve daha iyi hale getirmek için çalışabilirsiniz.

Son olarak bir uyarıya yer verelim. Asansör konuşmalarınızda çok fazla jargon kullanmayın. Karşınızdaki kişi bu terimlere aşina olmayabilir. Siz bu konuda bilgili olabilirsiniz; fakat karşı taraf bunu sizin jargonlarınızdan anlamayabilir. Bu nedenle jargonları bir kenara bırakın ya da mümkün olan en aza indirgemeye çalışın. Kendinizi göstermek adına kompleks bir konuşma hazırlamaktan ziyade daha akıcı ve anlaşılır bir dil kullanın. Bu sizin karşınızdakiyle daha yakın ve samimi bir iletişim kurmanızı da sağlar.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)