Anti SEO nedir, zararı ve çareleri nelerdir?

Anti SEO nedir zarari ve careleri nelerdir

Rakipleriniz, sizin bin bir güçlükle arama sonuçlarında üst sıralara taşıdığınız e-ticaret sitenizi, çeşitli yöntemlerle engelleyebilirler. Bunlardan biri de anti SEO’dur. Anti SEO; siz Google sıralamalarında yukarıya tırmanmaya çalışırken, çeşitli yöntemlerle aşağıya düşmenize neden olan bir hacking yöntemidir.

Dışarıdan yapılan bazı müdahaleler sonucu, arama sayfalarındaki yerinizi kaybetmeniz işten bile olmayabilir. Ancak bazen siz de istemeden kendi sitenize anti SEO uyguluyor olabilirsiniz. Böyle bir hataya düşmemeniz için IdeaSoft olarak SEO çalışmaları yaparken neler yapmanız gerektiğini daha önce sizlerle paylaşmıştık.

Fakat eğer sorun dışarıdan kaynaklanıyorsa da panik yapmanıza gerek yok. İşte anti SEO yöntemlerinin neler olduğunu ve bunları nasıl engelleyebileceğinizi dair çok faydalanacağınızı düşündüğümüz bilgiler…

Anti SEO’yu nasıl tespit edebilirsiniz?

Hiç bir yanlış yapmadığınızdan eminsiniz, ancak yine de Google’da aniden gerilemeye başladınız. Hemen Google’ın Web Master Araçları sayfalarını kullanarak sitenizle ilgili indekslenen kelimeleri kontrol ederek sizin e-ticaret sitenizle alakalı olmayan kelimeleri bulmaya çalışmalısınız.

Google Webmaster Araçları’na benzeyen, sitenize gelen backlink’leri kontrol eden alternatif kontrol noktaları da var. Örneğin, www.opensiteexplorer.org adresinde bulunan kutuya e-ticaret sitenizin adresini yazarak sorgulama yapabilirsiniz. Sitede bu araştırmayı nasıl yapacağınıza dair detaylı bilgiye de ulaşacaksınız. Backlink hack’leme yöntemi sıkça kullanılan bir anti SEO yöntemi olduğu için tehdidin nereden, ne zaman ve ne şartlarda geleceğini bilmeniz mümkün olmuyor. Bu yüzden belli zaman aralıklarıyla backlink kontrolü yapmanızda fayda var.

Anti SEO’yu önlemek

Anti SEO temizleme çalışmalarınızda, yapacağınız en etkili korunma yöntemi Google Web Yöneticisi Araçları’ndan faydalanarak backlink kontrolleri yapmak.

Google bu konularda size yardımcı olabilir. Bir anti SEO saldırısıyla karşı karşıya olduğunuzu saptarsanız, hemen Google Web Yöneticisi Araçları üzerinden “tüm bağlantıları reddet” seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekiyor. Gereken temizliği yaptıktan sonra bir metin dosyasına size karşı uygulanan anti SEO çalışmasında yer alan tüm backlink’leri yazarak Google’a bildirebilirsiniz. Böylece Google’a backlink’lerin size ait olmadığını ve bir anti SEO girişimi ile karşı karşıya olduğunuzu ihbar etmiş olacaksınız. Tabi ki tüm bunları yaptıktan yani gereksiz ve alakasız backlink’leri temizleyip Google’a bildirdikten sonra “tüm bağlantıları aktif et” komutunu seçmeyi unutmayın.

IdeaSoft sayfaları e-ticaret sitenizin güvenliği için tüm güncel tehditlere karşı güncel çözümleri sizinle paylaşıyor. Daha güvenli bir online ticaret ortamında çalışmak için hemen siz de ücretsiz e-ticaret demo hesabınızı bugünden oluşturun.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)