AdWords kalite puanı nedir ve sitenizin puanını nasıl artırabilirsiniz?

AdWords kalite puani nedir ve sitenizin puanini nasil artirabilirsiniz

​E-ticaret için en önemli trafik kaynaklarından biri Google reklamları ve bu reklamlar için en önemli değişkenlerden biri de AdWords kalite puanıdır. En kısa tanımı ile kalite puanı, yayınlamakta olduğunuz reklamın, anahtar kelimelerinizin ve sitenizin birbirleri ile ne kadar ilgili olduğunu gösterir.

 

Google reklamınızın ne kadar kaliteli olduğunu değerlendirdikten sonra, daha yüksek kalite puanına sahip olan reklam sahiplerine avantaj sağlayarak ödüllendirir. Eğer siz de Google’ın sağladığı bu avantajlardan faydalanmak istiyorsanız AdWords kalite puanını daha yakından tanımalı ve puanınızı artırmanın yollarını bulmalısınız.

 

IdeaSoft E-ticaret Bilgi Bankası’nın bu yazısında size Google AdWords kalite puanından bahsedecek ve puanınızı artırarak reklam maliyetlerinizi düşürmenin ipuçlarını paylaşacağız.

 

Google neden kalite puanı hesaplıyor?

Google arama motorunda sürekli olarak kullanıcıların daha fazla ilgisini çekecek olan içerikleri ayırt edebilmeye çalışıyor. Tüm arama algoritması arama ile daha ilgili sonucu gösterebilmek üzerine kurulu. Google AdWords reklamlarında da bu yaklaşımı sürdürüyor ve reklamların mümkün olduğu kadar kendi içerisinde tutarlı olmasını sağlamaya çalışıyor.

 

Kalite puanında hangi kriterler hesaba katılıyor?

Kalite puanının belirlenmesinde en etkin olan kriterlerin başında tıklama oranı geliyor. Reklamınızın tıklama oranı önemli olsa da bunun yanı sıra AdWords hesabının geçmişi, kampanya yapısı, açılış sayfasının reklamla ilgi düzeyi, anahtar kelimenin reklam ile ilgili düzeyi gibi kriterlerin de hesaba katıldığını bilmekte fayda var.

 

Kalite puanının yüksek olmasının faydası ne?

Her şeyden önce bir reklamın görüntüleneceği sıralamayı doğrudan etkiler. Reklam gösterim sıralaması ödeyeceğiniz tıklama başına maliyet ile kalite puanının çarpılması ile ortaya çıkan rakama göre belirlenir. Yani reklam sıralamanızı yükseltmek için ya tıklama başına ödeyeceğiniz ücreti, ya da kalite puanınızı artırmalısınız. Tabi ki kalite puanını artırmak sizin daha düşük maliyet ile reklam yapabilmenizi sağlayacağı için çok daha avantajlıdır.

 

Kalite puanımı nasıl yükseltirim?

Bu oldukça geniş bir konu ama kısaca bahsetmek gerekirse kalite puanınızı artırmak için şunlara dikkat etmeniz de büyük fayda olacaktır:

 

– Reklam gruplarında anahtar kelime sayısını çok kalabalık tutmayın. Böylece reklam grubundaki daha az ilgili anahtar kelimelerin kalite puanını düşürmesine engel olabilirsiniz.

– Her reklam grubuna özel açılış sayfası hazırlamayı ihmal etmeyin. Eğer tüm reklamlarınızı aynı sayfaya yönlendirirseniz kalite puanı bundan ciddi oranda etkilenecektir.

– Her zaman test edin ve daha kötü performans gösteren reklamları eleyin. Bu aynı anda birden fazla kampanya ve reklam grubu ile çalışmanızı gerektirdiği için daha fazla zaman harcamanıza neden olacaktır fakat sonucunda reklam faaliyetleriniz çok daha karlı hale gelecektir.

 

Alışveriş sitenizin doğru reklam ile çok sayıda ziyaretçiye daha düşük maliyet ile ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Gerisi ise kullandığınız e-ticaret alt yapısına kalmış. Bu konuda her açıdan güvenebileceğiniz bir alt yapı ve size süreç boyunca destek olacak bir çözüm ortağına ihtiyacınız varsa IdeaSoft size yardımcı olabilir. Gelin siz de ücretsiz demo hesabınızı oluşturun ve kazanmaya bugünden başlayın…

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)