Adım adım LinkedIn işletme sayfası oluşturmak

Adim adim LinkedIn isletme sayfasi olusturmak

​Daha önce sizlerle profesyonel sosyal ağ sitesi LinkedIn’in e-ticaret siteleri için ne şekilde faydalı olabileceğine dair detaylı bir makale paylaşmıştık. Tüm bu faydalara ulaşabilmek için ilk yapmanız gereken ise LinkedIn üzerinde e-ticaret sitenizin sayfasını oluşturmak.

Eğer LinkedIn’e yeniyseniz bu biraz karışık bir prosedür gibi gelebilir. Hatta LinkedIn’i bireysel olarak kullananlar için bile bir işletme sayfası oluşturmak çok kolay bir iş sayılmaz. O yüzden size bu süreci adım adım anlatacak bir rehber hazırladık.

Bu rehber sadece işletmenizin LinkedIn sayfasını oluşturmak değil, aynı zamanda bu sayfayı e-ticaret işinizi destekleyecek şekilde nasıl düzenleyebileceğinize yardımcı olmayı hedefliyor.

1- Şirketinizi ekleyin

Şirketinizin LinkedIn sayfasını oluşturmak için ilk yapmanız gereken LinkedIn’e giriş yaptıktan sonra şu adresi ziyaret etmek ve şirketinizin adı ile bu şirkette kullandığınız e-posta hesabınızı girmek olacak.

2- Şirket temel detaylarını doldurun

Bir önceki maddeyi tamamladıktan sonra karşınıza gelen ekranda ilk olarak sağ sütunda yer alan şirket bilgilerini doldurun. Şirketin türü, çalışan sayısı, web sitesi adresi ve ana sektörü gibi bilgileri doldurarak işe başlayın. Bu sütunun altındaki “Şirket Ofisleri” kısmına şirketin adresi girmeyi de ihmal etmeyin.

İlgili Yazılar:
LinkedIn ve E-ticaret için Önemi

LinkedIn’i e-ticarette daha etkili kullanmak için ipuçları

Bir e-ticaret sitesi LinkedIn’den nasıl faydalanabilir?

3- Şirket açıklamasını yazın

Sol alandaki sütunda yer alan “Genel Bakış” sekmesi altında şirketin temel bilgileri yer alıyor. Burada şirketinizin ismini ve açıklamasını girdikten sonra, alt kısımda yer alan şirket yöneticileri ve şirket uzmanlıklarını da ekleyin. Bu sırada şirket için bir resim ve 100×60 piksel boyutundaki standart logo ile 50×50 piksel boyutundaki kare logoyu da ekleyin.

Bu noktadan sonra devam etmeden önce sağ üstte bulunan düğme yardımıyla şirketinizi “Yayımlayın”.

4- Ürün ve hizmetler

Üst tarafta göreceğiniz “ürün ve hizmetler” sekmesi şirketinizin satışını yaptığı farklı ürünlerden bahsedeceğiniz alandır. 11 adımdan oluşan bu sayfadaki tüm adımları doldurmak zorunda olmadığınızı hatırlatalım. Bu sayede sunduğunuz ürünlerden öne çıkanları fotoğraf, açıklama ve hatta YouTube videosu ile tanıtabilirsiniz. Dilerseniz özel promosyonlar oluşturmak ve LinkedIn üzerinden ürünle ilgili başvuruda bulunacak kişilerin kiminle iletişime geçmesi gerektiğini de buradan tanımlayabilirsiniz.

Tamamladıktan sonra yine sağ üstte yer alan “Yayımla” düğmesi ile işlemi sonuçlandırın.

5- Tavsiye isteyin

Sunduğunuz ürün veya hizmetler konusunda diğer LinkedIn üyelerinin tavsiyeleri, sizin için çok değerli olabilir. Bunun için Ürün ve Hizmetler sayfanızda yer alan “Tavsiye iste” bağlantısına tıklayarak LinkedIn’de bağlantılı olduğunuz kişilerden tavsiye talep edebilirsiniz.

LinkedIn’de şirketiniz için bir sayfa oluşturmak e-ticaret siteniz için tahmin ettiğinizden de daha büyük fayda sağlayabilir. Bu faydayı satışa dönüştürebilmek içinse IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri size yeter. Hemen ücretsiz demo hesabınızı oluşturun ve IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerinden nasıl faydalanabileceğinizi kendiniz test edin.

[snippet slug=”en-cok-okunan-yazilar” /]
[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)