Abonelik sistemi ile e-ticaret için ipuçları

IS 311016 abonelik sistemi 700

E-ticarette abonelik sistemi ile çalışan firmaların sayısı her geçen gün artıyor. Artık pek çok web sitesinde abonelere özel günlük, haftalık, aylık, hatta yıllık olarak satış yapılabiliyor. Abonelik sistemi ile e-ticaret yapabilmek için uygun bir ürün segmenti bulmak büyük önem taşıyor.

Abonelik sistemi, yaklaşık on yıldır bir çevrimiçi alışveriş modeli olarak firmalar tarafından tercih ediliyor. Yapılan araştırma sonuçlarına göre bu sistem doğru uygulandığında maliyetleri ciddi oranda düşüren ve karlılığı artıran bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. İşte abonelik yöntemi ile e-ticarette, özellikle kategori seçimi konusunda işinize yarayabilecek önemli ipuçları…

Abonelik servisi ne işe yarar?

Abonelik sisteminde taahhüt sistemi olduğu için aboneler bir ürün ya da hizmeti bir defaya mahsus değil, tekrar eden dönemlerle satın alırlar. Bu da firmanın gelir ve gider öngörülerini yapmasını kolaylaştırabilir. Ayrıca, ürünlerin satışı önceden taahhütle garanti altına alınmış olduğu için uzun vadede ürün maliyetlerini aşağı çekebilecek yöntemler kullanılabilir. Bunun için kullanıcılarınızı tekrar eden alışverişler yapmaya ikna edebilecek ürün ve hizmetlere yönelmenizde fayda var.

Yenileyici abonelik servisleri

Abonelik ile çevrimiçi alışveriş sistemi özellikle, kullanıcıların düzenli olarak tükettikleri ürünler için uygun olabilir. Örneğin, hergün traş olan biri için traş bıçağı, traş köpüğü, traş kremi, losyonu gibi ürünler belli süreler içerisinde yenilenmesi gereken ürünler olduğundan abonelik sistemi için ideal bir pazarlama nişi olarak düşünülebilir. Kısaca, yenilenmesi gereken tüketim ürünleri, abonelik sistemi için son derece uygun.

Kullanıcılar için keşif servisi

Günümüzde pek çok ürün ve hizmet için internet üzerinden satış yapan binlerce internet sitesi var. Bu şekilde çalışan e-ticaret firmaları, kullanıcılarının alışveriş tercihlerine ve profil özelliklerine göre günlük, haftalık ya da aylık bültenler ya da fırsat ürünlerini tanıtan e-postalar ile bu keşif ürünlerini kullanıcılarının beğenisine sunuyor. E-ticaret siteniz için ürün keşifini ve seçim işini çözecek bir altyapı ile böyle bir abonelik sistemi kurgulayabilirsiniz.

Hizmet abonelikleri

Bazı çevrimiçi abonelik servisleri, devam eden hizmetler için de kullanılabiliyor. Örneğin çevrimiçi yayın yapan bazı firmalar, abonelik sistemi ile kullanıcılarına özel sinema ve dizi hizmeti sunuyorlar. Bir başka abonelik sistemi ile hizmet verilebilecek örnek olarak da aboneliğe dayalı yazılım hizmetleri gösterilebilir. Kullanıcılarınızın ihtiyaç duyduğu ve satın alacağı hizmetler için abonelik sistemini kullanabilirsiniz.

E-ticaret piyasasında abonelik yöntemiyle çalışan firmalar arasında yüksek bir rekabet olduğunu söylemek mümkün. Bu rekabet ortamında üst sıralarda yer almak için fırsat ürünlerini ve kullanıcıların yönelebileceği hizmet alanlarını belirlemek büyük önem taşıyor. E-ticaretle ilgili her konuda IdeaSoft deneyimlerinden faydalanabilirsiniz. Hemen şimdi ücretsiz demo hesabınızı oluşturarak e-ticaret dünyasına sağlam bir adımla giriş yapabilirsiniz.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)